tiistai 26. maaliskuuta 2013

puutarha ikkunalaudalla

taipumukseni kasvien hoitoon lienee periytynyt äidinmaidossa, kasvituntemus ja viherpeukalous kun tuntuu periytyvän meidän suvussa äideiltä tyttärille.

lapsena hoidin ahkerasti pientä istutusplänttiäni ja haaveilin salaisesta puutarhasta. viime kevään ja kesän viljelin päiväkotimme kasvatuslaatikkoa. moneen vuoteen en kotona kerrostaloasukkina ole kuitenkaan saanut sormiani multaan, mutta tänä vuonna sekin asia muuttuu. on oma koti, ja oma parveke. on appiukko, joka lupasi tehdä maailman mageimmat istutuslaatikot.

yöpakkasten loppumista odotellessa (krhm, saattaa tietty vielä hetki mennä) keittiön ikkunalauta pursuaa kaikenlaista esikasvatettavaa.

tomaatit puskivat versot esiin vauhdilla, siirsin ne  jo kuituruukkuihin odottamaan. tulispa näistä herkullisia kirsikkatomaatteja! kuitupurkissa kasvava tomaatti on kevään hauskin lahjaidea :)


timjamit ja purjosipulit odottavat harventajaansa...


äiti toi tupaantuliaislahjaksi laakeripuun, sillä ja salvialla on maustettu jo monet padat!




boskken sky planter- ruukut olivat ensimmäinen asia jonka päätin uuteen kotiin ostaa, kun kaupat asunnosta tehtiin reilu vuosi sitten. korianteri ja rosmariini viihtyvät hyvin myös pää alaspäin.


tule jo kesä!

Ei kommentteja: