perjantai 22. maaliskuuta 2013

kultaiset hetket

olen siitä onnekas, että kaikki isovanhempani ovat vielä elossa. viime vuosina varsinkin äitini vanhemmat, jotka asuvat lähellä, ovat tulleet tosi läheisiksi.

heillä on viime viikot ollut muutto käynnissä, isompaan (!!?) asuntoon senioritaloon. isovanhemmat ovat ikäisikseen tosi hyvässä kunnossa, mutta hissi talossa helpottaa, tulevaisuudessa ainakin.

heistä näkee konkreettisesti, että kun pitää jatkuvasti itsestään huolta, on vanhempanakin hyvässä kunnossa. totta kai asiaan vaikuttaa myös geenit ja sairaudet, mutta noin yleisesti kuitenkin. isoäiti kaivaa joka aamu sinisen jumppamattonsa esiin ja venyttelee kunnolla. kuntosalilla he käyvät useaan kertaan viikossa. antaa itsellekin vähän perspektiiviä...että liikkumisella ja terveellisillä elämäntavoilla on todella merkitystä :)

eilen oltiin h:n kanssa auttamassa kirjahyllyn kasaamisessa ja laatikoiden purkamisessa. sitä keittiötavaran määrää :D nyt ymmärrän, että meillä kamaa on kuitenkin aika maltillisesti...

mitä vanhemmaksi itse tulee, sitä tärkeämmiksi ja kullanarvoisemmiksi käyvät ne hetket, jotka saa isovanhempiensa kanssa viettää. eilenkin naurettiin monet naurut, ja toisaalta ilmassa oli muuton aiheuttamaa haikeutta. keskusteluista ei saisi tarpeekseen. on ihanaa kuunnella sitä elämänkokemusta ja niitä tarinoita vuosien varrelta!

illan päätteeksi vanhukset tarjosivat meille iltapalan läheisellä bensiksellä. kasikymppisten kanssa hampurilaisella shellin baarissa. ihana, ikimuistoinen ilta!

Ei kommentteja: