tiistai 13. toukokuuta 2014

kuinka kesyttää bomber?

esittelin täällä blogissa muutama viikko sitten kukallisen bomber-takkini. niinkuin silloin, edelleen koen hieman ongelmaisena takin yhdistämisen asuihin. varsinkin, kun takki on reippaasti topattu ja väriltään räikeä.

kaivelin netin uumenista katutyylikuvia, joissa bombertakki on onnistuttu yhdistämään mielestäni hauskasti ja onnistuneesti.

itseäni kiinnostaa aina, mistä ilmiöt (tässä tapauksessa muoti-ilmiö) ovat syntyneet. alunperin sotilaslentäjien lämmikkeeksi "avokoppisiin" lentokoneisiin suunniteltu takki on kulkenut pitkän tien ensin skinhedien ja sitten hip hop -muusikoiden trendivetimeksi, ja lopulta muotivaatteeksi. aika kaukana ollaan lampaannahkaisista ja turkisvuorisista takeista näissä kuvissa!


vaikka asussa on erilaisia ja eri värisiä printtejä, yksivärinen silkkipaita ja klassiset korkokengät rauhoittavat kokonaisuutta sopivasti.


eleetön asu saa piristystä kuvioidusta paidasta. munkkisandaalit ovat mahtavat!


rohkea yhdistelmä vastavärejä, oranssia ja sinistä. kuitenkin asu toimii mielestäni hyvin. kirkkaat värit rauhoittuvat, kun niitä on asussa isoina pintoina. neutraalinvärinen (vaikkakin kuvioitu) paita tasoittaa kokonaisuutta.


polvipituinen farkkuhame voi olla haastava yhdisteltävä, mutta tässä se toimii hyvin. asu henkii 50-luvun amerikkalaista yliopistoelämää, kuitenkin reippaasti nykyhetkeen päivitettynä.


bomberin kiiltävä materiaali tekee siitä juhlakelpoisen. kellohameen ja sandaalien kanssa asusta tulee sopivan tyttömäinen.


tässä asussa on vastakohtia, mistä tykkään. klassinen musta kynähame ja avokkaat saavat parikseen armeijakuosin ja löysän takin. toimistokelpoinen ja skarppi, mutta kaikkea muuta kuin tylsä!


audrey hepburnin tyyliä hehkuva asu: cropatut housut, klassiset avokkaat ja tyylikäs bomber.


tykkään asuista, joissa on jotakin yllättävää: tämän muuten löysän kokonaisuuden pelastavat kirkkaanpunaiset korkokengät.

olen koko viikonlopun yksin kotona, kun mies on matkoillaan. aion käyttää ajan hyväkseni, räjäyttää vaatekaapin lattialle ja testata erilaisia asuyhdistelmiä. se on ihan mahtavaa hommaa, kun sitä saa tehdä rauhassa. kunhan vain siivoaa kaiken ennalleen sunnutai-iltaan mennessä.

kuvat: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Ei kommentteja: