perjantai 9. toukokuuta 2014

helmiä arkistojen kätköistä

kameratta eläminen alkaa olla aika hankalaa ja turhauttavaa. mistä repiä kuvamateriaalia, kun ei puhelimellakaan viitsi asukuvia kuvata?

eilen onneksi löysin laatikoita penkoessani nipun varmoja tyyliotteita vuosien takaa.


3-vuotiaana lempicollegessani. nythän se olisi taas trendikäs!muistan tästä kuvasta elävästi, kuinka olin saanut kaveriltani lainaan nuo muodikkaat kanvasbuutsit. ja lippis väärinpäin, wou.


nyt katse kiinnittyy noihin rimppakinttuihin. "oliko sulla lapsena ihan kaikki hyvin?", kysyi mies kuvan nähtyään...
valkoiset sandaalit olivat ensimmäiset itse ostamani kengät, kuudennen luokan kevätjuhliin. h&m:n kotelomekko oli ihana! pukeutuisin mielelläni siihen vieläkin, jos se jostain löytyisi. (niin, ja jos mahtuisin siihen...)

tästä kuvasta on pakko todeta myös se, että luojan kiitos en ole enää 13-vuotias! tiedän näyttäväni ikäistäni nuoremmalta, mutta nyt se ei enää tunnu ärsyttävältä. en sentään näytä enää tuolta.seiskaluokalla innostuin käsitöistä. siitä todisteena mm tämä äidin opiskelijakämpän verhoista (!) tehty maksimekko, ja siihen mätsäävä päähine. aiettä olin ylpeä!lukion ensimmäisellä etsin pitkään "naisten" kravattia. (nyt en osaisi sanoa, mikä erottaa naisten kravatin miesten kravatista...) onni oli suuri, kun sellainen sitten löytyi ekskursiomatkalta milanosta. ja pitihän sitä sitten vähän poseerata.

vaikka toisaalta vähän hävettää tällaisia vanhoja otoksia tutkaillessaan, huomaan kuitenkin ilahtuvani. en ole nuorena(kaan) ollut kovin muottiinmenevä, kun pukeutumisesta ja tyylistä puhutaan.

olen ylpeä siitä, että olen pukeutunut juuri niin kuin itsestä on tuntunut hyvältä, vaikka se ei olisikaan ollut vallitsevan muodin mukaista. ainakin meidän lukiossa olin skragani kanssa ihan ainokainen.

tässä sitä huomaa, että nuoremmalta itseltään voi oppia yllättävän paljon! nyt aikuisempana sitä pukeutuu helposti  tiettyjen kaavojen mukaan, vaikka ei todellakaan tarvitsisi.

teini-ikäinen eeva inspiroi kaivamaan kaapista ne vähälle käytölle jääneet erikoisemmat vaatteet. kun vain saan kuminauhan fiksattua, kuljen kaupungilla mielettömässä ferrari-tuulitakissa. koska se on jo niin överi, että on oikeastaan todella siisti.

odottakaa vaan.

mukavaa perjantaita!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon aikoinaan, ehkä 2001?, ommellut samanvärisen unikkokukkahameen kuin mitä tuo sun mekko on. Muotia! Sun lapsuuskuvat on huippuja!
Milka

eeva kirjoitti...

Joo, silloin oli Unikko-buumi! Myönnän, että valikoin kyllä vaan hauskimmat kuvat, jätin hirveät tuulipukuviritykset omaan arvoonsa :D