sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

tytöistä parhaita


yksi elämäni tärkeimmistä asioista on ystävävien joukko, jolla minut on suureksi onnekseni ympäröity. ystäväni ovat upeita yksilöitä, jotka tekevät elämästäni niin paljon paremman, kuin mitä se olisi ilman heitä. osa ystävistäni on minulle sukua, osa jo lapsuudesta vuosikymmenten takaa (!!!), osa muutaman viimeisen vuoden "löytöjä", osa tarttunut mukaan matkan varrella, osaan olen tutustunut mieheni kautta. 


joskus ajattelin, että olisi romanttista, jos voisi kutsua puolisoaan parhaaksi ystäväkseen. ja niinhän toki voinkin, mutta olen huomannut, että se ei pelkästään riitä. en pärjäisi tässä elämässä ilman ystäviäni.

yksi näistä elämäni tukipilareista on jenni.


jenni on opiskelutoverini, matkakumppanini ja opiskeluaikainen kämppäkaverini. hän oli kaasonani suuressa vastuussa siitä, että häistämme tuli niin upeat.


jenni on minulle myös sielunkumppani, ja jollakin tavalla myös peili. jenni ymmärtää typerimmätkin murheeni, ja osaa usein sanoa juuri oikeat sanat, jos en niitä osaa itse löytää.


vaikka pyrinkin elämässäni siihen, että tekemäni päätökset ovat oikeasti minun ja seison täysin niiden takana, olen joskus isojen päätösten edellä soittanut jennille ja kysynyt, että mitä luulet?


jenni on superkaunis, ja hän tietää monista kauneuteen liittyvistä asioista paljon enemmän kuin minä. myös ruokaan ja viiniin liittyvistä, ja olemmekin monesti saaneet nauttia tajunnanräjäyttävistä herkuista heidän pöydässään.


jenni on harkitsevampi, varmempi ja rauhallisempi kuin minä. se on hyvä vastakohta omalle äkkipikaisuudelleni, spontaaniudelleni ja ajoittaiselle sekoilulleni. toisaalta meillä on hyvin samankaltainen huumorintaju.


olen joskus tullut siihen tulokseen, että meidän ystävyyssuhteemme toimii niin hyvin, koska olemme niin erilaisia. täydennämme toisiamme juuri oikeilla palikoilla. toisaalta olemme myös huomanneet, että muistutamme monessa luonteenpiirteessä toistemme miehiä!
siksipä ehkä osaamme neuvoa toisiamme myös parisuhdesolmuissa...


tällaisessa seurassa sitä muuttuu pakostakin vähän paremmaksi itsekin!

2 kommenttia:

J kirjoitti...

Ihana oot! Ja oisin voinut kyllä kirjoittaa ihan saman tekstin itse susta Eeva. <3

eeva kirjoitti...

<3