lauantai 28. kesäkuuta 2014

dinner for one

olen ollut taas viikon yksin kotona. lupasin alkuviikosta itselleni, että teen niitä asioita joita haluan, valvon myöhään ja nukun pitkään, jos haluan (ei koske työaamuja), ja syön terveellisesti.

maanantai-iltapäivänä, kun olin syönyt lounaaksi edellispäiväistä pizzaa (...), mietin mitä söisin päivälliseksi. luin joskus jonkun artikkeli, jossa väitettiin että kroppa osaa itse kertoa, mitä haluaa ja tarvitsee, jos sitä osaa kuunnella. niinpä suljin silmäni ja hengittelin syvään, ja kuuntelin mitä vatsalla olisi sanottavana.

vannon vaikka, kikka toimi. vatsa halusi vietnamilaisia rullia.

niinpä hain kaupasta kassillisen tuoreita kasviksia, lohta, riisipaperia ja nuudeleita. dippeihin tarvittavat kastikkeet löytyivät sattumalta jo kaapista (oh i love when that happens!).


käytin safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjan ohjetta, joka olikin ihan helppo jopa tällaiselle ensikertalaiselle. ehkä rullat voisi olla kauniimpia, mutta kokemuksen myötä sitten.

katoin itselleni pöydän. siitä tulee heti kivempi fiilis, vaikka ei muuta seuraa olisikaan.

dippasin rullan kastikkeeseen, ja ääntä kohti. kesäisten kasvisten ja tuoreen kalan maut suorastaan räjähtivät suussa.

ja kuinka simppeli yhdistelmä! all things fresh.


jälkkäriksi kesän lempimarjojani, tummia, uhkeita kirsikoita. voisin vetää näitä litrakaupalla, jos siitä ei tulisi maha niin kipeäksi...

näitä rullia teen uudestaankin! kumma, joskus tällaisilla päähänpistokokeiluilla löytyy ihan helmiä!

Ei kommentteja: