maanantai 24. helmikuuta 2014

måndag

vaikka en ole viikonloppua lukuunottamatta ollut millään hiihtolomalla, oli tänä aamuna sängystä nouseminen todellisen työn ja tuskan takana. olisin halunnut kiskoa peiton korviin ja painua kevättalviunille. sälekaihtimien raoista pursuava kalpea auringonvalo sai minut lopulta ylös.

olen ennenkin huomannut olevani huomattavan väsynyt, kun talvi alkaa taittua. lokakuusta tammikuulle selviän hyvin tsempin ja jouluhehkuttelujen avulla, mutta helmikuussa iskee uupumus. ehkä sitä antaa itsensä rentoutua vasta, kun taatusti uskoo taas kevään tuloon?

kevään mukana tulevat aina myös uudet tuulet. tänään konkreettiisesti tuntui, että raju tuuli puhalsi vanhoja mietteitä pois ja uusia tilalle. kodin talvenpöhnäinen tunnelma ja nurkkien pölyt saavat nyt väistyä kevään tieltä. kirppispäivän lähestyessä myös vaatekaappi päivittyy.

tähän kevättalven väsymykseeni vaikuttaa varmasti myös se, että talvi on ollut näin leuto ja katkonainen. en uskalla vielä fiilistellä kevättä täysillä, koska pelkään kaikkien aikojen takatalvea, kun lumi ja pakkanen on jäänyt niin kovin vähälle. toisaalta, jos talvi vielä tulee, se tulee. nyt mielessä on kuitenkin kevät.

vaikka fiilis noin muuten on ollut vähän kuin maan rakoon lyödyllä, aurinko on tehnyt ihmeitä. pitkästä aikaa kävelin mielissäni töihin. jalka nousi aika kevyesti. kuulokkeissa soi scandinavian music group.

pehmeissä vetimissä pipon alta on hyvä tarkastella tätä alkavaa lempivuodenaikaani. tukka on kipeästi kampaajan käsittelyn tarpeessa, sitä odotellessa pipo pelastaa.




pipo cos
huivi hm
turkki second hand
verkkarit puma
kengät royal republic



Ei kommentteja: