torstai 29. tammikuuta 2015

ilmainen siivousvinkki

lapsuudenkodissani siivottiin ahkerasti. varsinkin isäni oli hyvin tarkka kodin siisteydestä, ja saikin usein joulu- ja isänpäivälahjoiksi kaakelinväliharjoja ja imurin erikoissuuttimia.

siivousneuroosi ei ilmeisesti ole geneettistä, koska itsestäni en tuollaista puolta ole vielä löytänyt. kotoa muutettuani nautin boheemimmasta elämisestä, kunnes rupesin seurustelemaan toisen siivousneurootikon kanssa. arvaatte varmaan miten siinä kävi. meillä kilahtaa kolmas hääpäivä mittariin. (joo joo, naiset etsivät isäänsä muistuttavia kumppaneita jne jne)

vuosien hioutumisen jälkeen meillä sujuu nykyään viikkosiivous aika näppärästi yhteistuumin (äiti ei kyllä usko tätä). yksi omaa siivoustuskaani huomattavasti helpottaneista kapistuksista on tomuliina, jonka käytön olen oppinut anopiltani.

kuva

tarvitaan sellainen epäkäytännöllisen näköinen lattapäinen lattiapyyhin/moppi (termit on hallussa, kuten huomaatte), ja tällainen oranssi kertakäyttöliina. liina kiinnitetään pyyhkimeen, ja sitten luistellaan ympäri kämppää.

paljon vähemmän aikaa vievää kuin imurointi ja huomattavasti vähemmän v****maista (sori) kuin moppaaminen, ja erittäin tehokasta. kaiken lisäksi varsinainen pyyhin pysyy puhtaana, kun oranssi liina heitetään käytön jälkeen roskiin. suorastaan nerokasta.

meillä oli viikonloppuna siskoni kissa hoidossa, ja koska mies on vähän allerginen, oli alkuviikosta paikallaan ylimääräinen siivous - tänään on sitten sen virallinen siivouspäivä. liinaan tarttuikin kiitettävä määrä kissankarvoja, vaikka kämppä oli ennen sitä imuroitu kauttaaltaan.

tässä ilmainen, sponsoroimaton siivousvinkki teidän torstaipäiväänne ilahduttamaan, olkaa hyvät!

(ja ei, kaakelinväliharjaa en vieläkään omista. enkä aio ihan hetkeen hankkiakaan.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saisi se anopp ahkerammin luistella tomuliinan kanssa :)

eeva kirjoitti...

:D